Михаил МИХАЙЛОВ: «Закарпатье» и «Оболонь» попали в элиту не на один год»

Як вже повідомлялось, матчем “Іллічівець” — “Закарпаття” відкрився новий чемпіонат України. Ще чотири поєдинки відбудуться в суботу і три — в неділю. Про свої очікування від сезону розповів один із наставників збірної України Михайло Михайлов.

— Михайле Леонідовичу, у п’ятницю взяв старт футбольний чемпіонат України. Які враження хочете побачити у цьому сезоні?

— Передовсім хочу побачити красивий футбол. Незалежно від того, які команди на футбольному полі — лідери чи аутсайдери. Це найголовніше. Публіка приходить на стадіони, щоб побачити змістовну гру. Цього самого і я хочу. Іще більше мрію, щоб наш чемпіонат прогресував.

— Чи помітили ви позитивну динаміку підвищення рівня українського футбольного чемпіонату?

— Так, колись лише два клуби диктували моду в чемпіонаті, і ніхто не міг конкурувати з “Динамо” та з “Шахтарем”. В минулому сезоні ми побачили, що “Металіст”, “Ворскла” та інші клуби поволі підтягуються до рівня двох фаворитів.

— Ми можемо очікувати, що в останньому турі на чемпіонство претендуватимуть інші команди, окрім “Динамо” та “Шахтаря”?

— Не люблю давати прогнозів, час покаже. Сподіваюсь, що побачу таку захопливу та інтригуючи боротьбу за чемпіонство в останньому турі між декількома клубами. “Металіст”, “Ворскла” і, можливо, “Дніпро” складуть достойну конкуренцію “Динамо” та “Шахтарю”. Та чи пройдуть вони стабільно тривалу дистанцію — спрогнозувати важко.

— Чи можете назвати перелік команд, які боротимуться за виживання?

— Конкретно клуби не називатимуть. Як на мене, близько чотирьох команд боротимуть за збереження прописки в прем’єр-лізі.

— У п’ятницю “Закарпаття” з невдачі почало виступ в елітному ешелоні. Як розцінюєте шанси новачків?

— “Закарпаття” та “Оболонь” важко назвати новачками. Ці клуби мають досвід виступу в еліті і знають, якими методами треба добиватися результатів. Думаю, вони потрапили в еліту не на один рік.

— У прем’єр-лізі вирішили залишити незмінним правило ліміту на легіонерів. Як тренерський штаб збірної України сприйняв це рішення?

— Зрозуміло, що для збірної було би краще, щоб на полі дозволили грати якнайменшій кількості легіонерів. Тоді ми б мали ширший вибір виконавців. Та вирішено нічого не міняти. Обиратимемо із тих футболістів, хто матиме ігрову практику.

— Минулого тижня ви відзначили ювілей. Як святкували 50-річчя?

— Дуже добре посвяткували. Головне, що оригінально. Ми з друзями зібралися на кораблі і весь день плавали по Дніпру. Моє свято пройшло дуже весело.

— Багато люду було на вашому ювілеї?

— Не дуже. Близько тридцяти людей. Були серед гостей також чимало футболістів, з якими я грав у футбол та співпрацював у тренерському цеху.

 

Источник: Турнир

Новости партнеров

Комментарии: