Юрий МАКСИМОВ: «Из игроков «Карпат» пригласил бы Кузнецова»

Головний тренер київської “Оболоні” – відомий в минулому гравець київського “Динамо” та бременського “Вердера” Юрій Максимов – в інтерв’ю Інформаційному центру ФК “Карпати” розповів про проблеми, які переслідують його команду, та поділився своїми враженнями від гри “Карпат”.

– Чого можна очікувати від гри з “Карпатами? Навіть не знаю, в першу чергу я хотів би наголосити на тому, що “Карпати” хороша, швидка та мобільна команда, – розпочав розмову головний тренер “Оболоні”. – Про це свідчить хоча б старт сезону, де львів’яни продемонстрували чудовий та видовищний футбол, а це, як на мене, свідчить про добру організованість та перспективи команди.

– Юрію Васильовичу, якби була нагода запросити до своєї команди когось із гравців “Карпат”, на кому б ви зупинили свій вибір?

– У “Карпатах” є хороший гравець, який добре себе проявив в останніх матчах, це – Сергій Кузнецов. Вважаю, цей футболіст міг би непогано підсилити багато команд в Прем’єр-лізі, а не тільки “Оболонь”.

– Яких незручностей варто очікувати від “Карпат” у наступній грі?

– Скажу відверто, більшість проблем, які можуть у нас виникнути в грі проти “Карпат”, ми здатні створити собі самі.

– Що ви маєте на увазі?

– Те, що ми можемо створити моменти, якими “Карпати” скористаються й вдало реалізують. Головне, аби ми не припускались помилок, що призведуть до небажаних наслідків. Також проблеми можуть виникнути через втрату когось із основного складу. В нашій команді надзвичайно коротка лава запасних. Якщо хтось із провідних гравців випадає, то практично немає можливості знайти йому рівноцінну заміну.

– Пригадую, в одному з інтерв’ю в міжсезоння ви також скаржились на відсутність гравців, якими можна замінити травмованих. У команду прийшли чотири новачки, які “Оболонь” взяла в оренду, хіба вони не підсилили гру?

– Однозначно, підсилили! Якщо б їх не було, у нас були б серйозні проблеми в матчах проти команд Прем’єр-ліги. Але проблеми з повноцінною заміною гравців, які вибувають з тих чи інших причин, залишаються, тому наразі доводиться виходити з ситуації з тими футболістами, котрі є в “обоймі”.

– Зважаючи на всі негаразди, які завдання вирішує “Оболонь” в цьому сезоні?

– Основне завдання – це закріпитись в еліті, так би мовити, пройти адаптацію. А далі побачимо, на що ми здатні. Нам потрібно набрати гравців. Оскільки наразі такої змоги нема, будемо грати тим складом, який є. Головне – протягнути до зимової перерви, а там потрібно буде підсилитися; от тоді й ставитимемо ті чи інші завдання та визначимось зі своїми пріоритетами.

– А які завдання стоять в розіграші кубка України, де вашій команді в 1/8 фіналу доведеться зіграти з першоліговою “Сталлю” з Алчевська?

– Напевне, нікого не здивую, якщо скажу, що і в Кубку України ми не ставимо далекоглядних завдань. Головне, щоб усі гравці були здорові. Щодо нашого наступного суперника – “Сталі”, я б не сказав, що нам пощастило. Завжди важче налаштовуватись на матчі з командами, нижчими за рангом.

– З ваших слів випливає, що важка перемога над київським ЦСКА не що інше, як недооцінка суперника?

– Ні, просто ЦСКА справді непогана команда, яка змогла добре налаштуватися на гру проти нас.

– Повертаючись до наступної гри проти “Карпат”, наважитесь спрогнозувати результат матчу?

– Прогнозу не дам, адже це річ невдячна. Сподіватимусь, що у нас не буде травмованих.

Источник: Официальный сайт ФК “Карпаты” (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: