Денис КОЖАНОВ: «Шансов в Кубке у нас немного, но они есть»

Півзахисник “КарпатДенис Кожанов прокоментував поразку своєї команди в матчі з “Динамо“, а також оцінив шанси на продовження боротьби в Кубку країни.

 

– У кубковому поєдинку проти “Динамо” “біло-зелені” дуже погано розпочали, через що вже на четвертій хвилині були змушені відіграватися. Із чим пов’язана незібраність футболістів “Карпат” у стартові хвилини, адже й у попередньому матчі проти “Металіста” львів’яни стартували з 0:2?

 

– Одверто кажучи, дуже складно щось сказати із цього приводу. Як ви зазначили, в нас справді є така проблема, що пропускаємо першими. Можливо, це збіг обставин, а можливо, це вже тенденція така, пропускати першими. Але добре, що як в одному матчі, так і в іншому ми не опустили руки, продовжували грати. Наприклад, у поєдинку з “біло-синіми” мали дві-три реальні нагоди, щоби зрівняти рахунок. Так, нам не пощастило, кияни були сильнішими, проте нам є над чим працювати. Гадаю, в наступних матчах зможемо позбутися цієї негативної для нашої команди риси.

 

– Реальних моментів в грі було небагато, бо ваша команда якоюсь особливою гостротою попереду не відзначалася. Приблизно тією ж монетою відповідали й динамівці. Як гадаєте, в епізодах, де справді “Карпати” мали забивати, чого забракло: виконавчої майстерності, фарту чи всього потроху?

 

– Ми ж говоримо не про слабкого суперника, а про київське “Динамо“. На це потрібно зважати. У Реброва дуже хороша команда, підібрані висококласні виконавці, з великим міжнародним досвідом. І команда рівня “Динамо” нам більше просто не дозволила створити. Як на мене, те, що ми мали, обов’язково потрібно було реалізовувати. Такі клуби взагалі марнотратства не вибачають, отож за рахунок вищого класу намагаються витискати максимум із гри.

 

– Поразка 0:1 заслужена для “Карпат” чи все ж таки різниця в рахунку могла бути більшою?

 

– Не можу сказати, що динамівці мали більше моментів, ніж ми. За винятком стартових хвилин, гра була рівною, й вони моментів практично не мали. Боротьба точилася у середині поля, до наших воріт кияни підходили дуже рідко. На мою думку, саме в нас було більше можливостей виграти, ніж програти. Чесно кажучи, навіть не пригадую таких епізодів, де суперник міг збільшити рахунок.

 

– Наскільки за такої в’язкої, “сухої” гри тяжко протистояти супернику, адже не секрет, що ККД футболістів за таких обставин, як правило, дуже низький.

 

– Дуже суперечлива думка, адже наш поєдинок я зовсім не вважаю нудним. Так, не було яскравої атакувальної гри, команди більше проводили часу в позиційних атаках. Гадаю, ті вболівальники, котрі прийшли на стадіон, отримали задоволення. Та й ближче до кінця матчу гра проходила на зустрічних курсах. Можливо, глядачі сподівалися більшого, однак вийшов такий матч, і тут уже нічого не зробиш. Зрештою, “Реал” і “Барселона” також не щодня забивають по п’ять м’ячів.

 

– У вас не було відчуття, що така гра стала наслідком того, що кияни берегли себе до матчів Ліги Європи, тож після забитого м’яча вирішили зіграти на втримання рахунку?

 

– Цілком може бути, хоча це – солідний клуб, отож перед ними завжди стоять тільки максимальні завдання. Не думаю, що кияни берегли себе, грали впівсили. Насправді, нас це взагалі не цікавило. Для “Карпат” важливо було показати свою гру, й добитися позитивного результату.

 

– Наскільки реальні шанси “Карпат” пробитися до чвертьфіналу національного Кубка після мінімальної домашньої поразки?

 

– Що приховувати? Шансів у нас небагато, але вони є. Потрібно вірити у себе та власні сили. Звичайно, перемогти киян буде складно, але у футболі нічого неможливого немає. Спробуємо схопити удачу за хвіст, й пройти далі.

Источник: Украинский футбол

Новости партнеров

Комментарии: