Андрей ДОНЕЦ: «Смотрел на этот беспорядок и ничего не понимал»

Андрей ДОНЕЦ: "Смотрел на этот беспорядок и ничего не понимал"Цьогорічний фінал Чемпіонату України серед аматорів обіцяв бути особливим. По-перше, свою заключну гру за межами професійного футболу повинен був зіграти “Металіст1925”. Вже у новому сезоні команда повертається до переліку профі-клубів і робить черговий крок на шляху до УПЛ. У слобожан багато амбіцій та серйозна підтримка одного з найбільш населених міст України.

 

Інший учасник фіналу – команда, що представляє 20-тисячне містечко Волочиськ. Виступи “Агробізнесу” у своїй підгрупі свідчили про те, що фаворитом вирішального матчу буде саме клуб з Хмельниччини. У 20-ти поєдинках підопічні Андрія Донця жодного разу не програли, пропустивши лише 5 голів. Зрештою, вирішальний матч лише підтвердив припущення – “Агробізнес” до 84-ї хвилини, коли матч було перервано, вигравав з рахунком 4:0.

 

Врешті-решт фінал на НСК “Олімпійський” обговорювали наступного дня, передусім, завдяки нефутбольним моментам.

 

– У мене лише найкращі враження від вчорашньої гри, – каже головний тренер “Агробізнесу”. – Хлопці виконали установку. Ми розібрали гру суперника і розуміли, що у них є проблеми в обороні. Атака у харків’ян серйозного рівня, проте у захисті є певні недоліки. Цим ми і скористалися. Зробили акцент на швидкісні атаки, надійно відіграли при обороні. Відзначив би також нашого воротаря Костянтина Одольського. Його виважені дії на останньому рубежі вселяють впевненість захисникам.

 

– Для багатьох гравців вашої команди це була унікальна можливість зіграти на головній арені країни, де вже за рік має відбутися фінал Ліги чемпіонів…

 

– Це велика честь для кожного з нас. Певною мірою це додавало нервозності – вона відчувалася протягом перших 15 хвилин. Це фінал, ми довго йшли до нього. Але команда впоралася, за що я їй вдячний.

 

– Однак поєдинок так і не було завершено…

 

– Мені дуже шкода, що так сталося. Добре, що ми забезпечили необхідний рахунок і за останні кілька хвилин нічого суттєво на полі не змінилося б. Просто було бажання провести повноцінний матч.

 

– Для “Агробізнесу” це був вже другий фінал.

 

– Свою першу спробу ми змарнували. Тому у всіх нас було величезне бажання. Це стосується і тренерського штабу, і футболістів, і вболівальників. Нас чудово вчора підтримували у Києві. Приїхало багато людей з Волочиська та інших міст. Не хотілося їх підводити. Атмосфера була чудовою.

 

– Однак у підсумку її зіпсували…

 

– Я не можу сказати, що це були харківські вболівальники. Це якісь ненормальні люди, які не люблять футбол. Для них важливо займатися іншими справами. Дивився вчора на них, на цей безлад і нічого не розумів… Це жах, у мене немає слів. У центрі Києва били випадкових людей, дітей. Не розумію, як таке моглостатися.

 

– Коли натовп з’явився на полі, команди відвели у роздягальню. Деякі з гравців “Агробізнесу” намагалися запобігти побоїщу…

 

– Так, у них було таке бажання, але потрібно розуміти, що цим повинні займатися компетентні органи. Це було абсолютно природне бажання, однак в даному випадку це б тільки зашкодило.

 

– Зараз над харківським клубом висить загроза недопуску до другої ліги. Якою є ваша позиція щодо цього?

 

– Думаю, футболісти харківського клубу не винні, що вболівальники вибігли на поле. Просто мені було трохи дивно, що гравці не намагалися хоч якось стримати своїх фанатів. Для мене такі речі є незрозумілими. Якби то були наші фанати, то я разом з футболістами доклали б усіх зусиль, щоб не допустити безладу.

 

– Дивно було бачити головного тренера “Металіста1925” Олександра Призетка, який банально спостерігав за всім зі сторони. Ви не запитували колегу, чому він навіть не спробував поговорити з власними фанатами?

 

– Ми спілкувалися і він сказав, що намагався зупинити натовп. Складна ситуація…Не знаю, чи це б допомогло зупинити цих неадекватних людей.

 

– Кращим бомбардиром чемпіонату аматорів став нападник “Агробізнесу” Микола Темнюк. У фіналі він оформив хет-трик. Свого часу Євген Лемешко побачив Юрія Тарасова, легендарного форварда “Металіста”, на матчі за участю сільських команд. Яким є потенціал Темнюка і чи підсилу йому закріпитися у командах вищого рівня?

 

– Про потенціал Миколи я можу говорити лише з прив’язкою до нашої команди. Він є дуже хорошим футболістом, але зараз Темнюк забиває за “Агробізнес”. Як він розкриється в інших умовах? Буває так, що з лідера гравець може перетворитися в посереднього футболіста в іншій команді. Темнюк добре завершує всі наші атаки. Відсотків 80 своїх голів він забив з меж штрафного майданчика. До речі, Миколу ми побачили у матчі чемпіонату Хмельницької області і запросили у Волочиськ.

 

– Команда вже повернулася додому?

 

– Так, сьогодні о 7-ій ранку. На вулицю ще не виходив, але не сумніваюся, що для міста це свято і нас однозначно вітатимуть з перемогою. Тільки на телефоні у мене 100 пропущених дзвінків. Дуже приємно, всім щиро вдячний за привітання і підтримку! Однак вчора ми раділи, а вже сьогодні думаємо про новий сезон у другій лізі.

 

– В чому секрет “Агробізнесу”?

 

– У нас чудовий колектив і ми всі можемо називатися єдиною сім’єю. Думаю, ми на правильному шляху.

 

 

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: