Александр АБРАМЕНКО: «Начинал с футбола, но оказалось, что мне интересны экстремальные виды спорта»

Александр АБРАМЕНКО: "Начинал с футбола, но оказалось, что мне интересны экстремальные виды спорта"У середу в Українському домі було людно. Саме тут відбувалася 12-та за ліком урочиста церемонія “Герої спортивного року”. Вже традиційно вона була організована Національним олімпійським комітетом і Міністерством молоді та спорту. Ця нагорода присуджується спортсменам та тренерам за внесок у розвиток українського спорту.

 

Серед лауреатів опинилися кращі спортсмени, тренери, команди, фахівці та спортивні легенди. Трійки кращих в кожній з номінацій шляхом таємного голосування обирали члени Української академії спорту, серед яких і тренер національної збірної України з футболу Андрій Шевченко.

 

Серед тріумфаторів 2017-го року знайшлося місце і Олександру Абраменку, Олімпійському чемпіону з фристайлу ХХІІІ зимових Олімпійських ігор в Пхьончхані. На сцені він зізнався, що запрошення на помпезну церемонію стало для нього справжнім сюрпризом, адже свою нагороду він здобув вже у новому році. “ПРО ФУТБОЛ” скористався нагодою ексклюзивно поспілкуватися з Олександром і дізнався про футбольні вподобання нашого чемпіона.

 

– Олександре, перед вирішальним стрибком на Олімпіаді ви чітко усвідомлювали, що зараз все залежить від вас і золота медаль стала цілком реальною?

– Я налаштовувався на медаль будь-якого ґатунку. В той момент, коли виконував свій контрольний стрибок, я намагався сконцентруватися. Дуже не хотів допустити помилку. В думках готував себе до того, що треба виконати свій найкращий стрибок. На щастя, все так і вийшло.

 

– Після золота на Олімпіаді чимало спортсменів припиняє свою кар’єру, бере паузу. У вас вистачить мотивації продовжувати далі?

– Зараз я відпочиваю, набираюся сил. Але далі продовжу тренування і виступи. Мотивацію завжди можна знайти, якщо це потрібно. Наприклад, я хочу завоювати медаль на чемпіонаті світу. У мене її ще ніколи не було і в цьому я бачу свою наступну ціль.

 

– Де найбільше любите відпочивати в Україні?

– В сусідній від Миколаєва Одесі. Там море, там тепло (посміхається).

 

– Ваш батько Володимир Абраменко свого часу виступав у любительських футбольних командах Полтавщини та Харківщини, а зараз працює у МФК “Миколаїв” на посаді офіцера з безпеки. Для вас футбол також не чужий, оскільки займалися ним в дитинстві. Однак врешті-решт ви зосередилися нафристайлі. Чому обрали саме цей вид спорту?

– Батько в молодості справді грав у футбол і хотів, щоб я пішов його шляхами. Йшла мова про професійний спорт. Я розпочинав з футболу, однак він мене не зацікавив і я обрав фристайл. Виявилося, що мені цікаві екстремальні види спорту (посміхається).

 

– В Миколаєві знаходиться один з небагатьох українських трамплінів. Його наявність у вашому рідному місті стала визначальним фактором при виборі майбутньоїпрофесії?

– Мабуть, так. В Миколаєві існувала база, а ще мене запросив тренер і мені сподобалося. Якби не ці обставини, то я не розпочав би займатися фристайлом.

 

– В дитинстві батько брав вас на матчі МФК “Миколаїв”?

– Так, ми часто ходили на стадіон. Проте деталей в пам’яті практично не залишилося. Один з останніх спогадів – протистояння нашої команди з “Динамо“, якевідбулося минулого року в рамках Кубка України. Цей матч мені добре запам’ятався.

 

– Ви часто буваєте в роз’їздах. Скільки місяців протягом року ви проводите за межами Миколаєва?

– Легше сказати, скільки часу я знаходжуся вдома. Давайте рахувати – маю місяць заслуженої відпустки. Ще буває кілька днів перерви між зборами. Але їх дуже мало. Буквально три-чотири дні. Тренуюся лише за кордоном. Переважно, в Швейцарії і Фінляндії.

 

– Знаходите час між тренуваннями для перегляду футбольних матчів?

– Мені більше подобається грати у футбол, ніж його дивитися. При чому, граю сам і люблю грати на комп’ютері. Які команди обираю у віртуальному футболі? Часто буває, що навмання, але найчастіше це “Баварія” і “ПСЖ“.

 

– Улюблений футболіст Олександра Абраменка?

– Когось одного виділити важко, але, наприклад, в протистоянні Мессі і Роналду оберу аргентинця. Не зможу пояснити, чому, просто інстинктивно Ліонель більше подобається (посміхається).

 

– В Україні вболіваєте лише за МФК “Миколаїв”?

– Крім рідної команди, підтримую ще київське “Динамо“. Так склалося історично, це легендарний клуб.

 

 

 

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: