Душан СІМІЧ: “Повернувся, щоб виступати за “Карпати”

Цього футболіста вболівальники “Карпат” дуже добре пам’ятають, зокрема завдяки його влучному ударові по воротах запорізького “Металурга” 12 липня 2002 року. Один гол – і три очки було записано до активу львів’ян. Проте невдовзі, після тренерських змін, у клубі вирішили відмовитися від послуг сербського легіонера і відправили його до Кореї. На початку лютого закінчився термін оренди карпатівського футболіста в Азії, і він повернувся до Львова.

– Душане, нарешті ти знову у Львові, в команді, з якою укладав угоду…

– І це мене тішить.

– Кому належала ініціатива відправити тебе в Корею?

– Я думаю, що тренера Івана Ґолаца. Після двох пробних матчів, відіграних за клуб, корейці взяли мене в команду.

– Як називався твій клуб?

– Команда носить назву міста Пусан. Її спонсором є фірма ICONS. На відміну зелено-біліх карпатівських кольорів, там були червоно-білі.

– З яким успіхом виступав в Азії?

– Я задоволений своїми діями. Щодо командних результатів, то вони схожі з карпатівськими. Команда поділила 7-8 місця в турнірній таблиці.

– Хто становив „основу” команди?

– Футболістів було багато, в тому числі й легіонерів (три – з Англії, два – з Колумбії, один – з Норвегії, і Зоран Урумов – з Балкан. Тренер – шотландець Ян Потерфілд – постійно довіряв мені. На моєму рахунку 35 поєдинків, але м’ячів не забивав.

– Чому?

– Тренер поставив мене центральним захисником під номером 3 і просив не переходити центральне коло. Тобто робив акцент на захист.

– Як розігрується першість країни?

– Є чотири групи по 12 команд, потім кращі четвірки змагаються за чемпіонський титул. Але жодна з команд не вилітає. З наступного сезону створять другу лігу і змінять формулу змагань.

– Чи в Кореї триває футбольний бум?

– Так. Чемпіонат світу спричинився до популяризації футболу. Наприклад, на матчі моєї команди приходило по 25-30 тисяч глядачів, хоча квитки там не дешеві. Кожен, хто бажав подивитися гру, повинен був заплатити 15 доларів і більше. Залежно від місця і сектора.

– Футбольні програмки популярні серед колекціонерів?

– Так. Адже на кожну гру випускається чимало друкованої продукції, і вона швидко розходиться серед уболівальників. Але найбільшою популярністю там користуються футбольні інтернет-сторінки.

– Корейська кухня сподобалася?

– Не знаю, я віддавав перевагу європейській.

– Ти знаєш, хто зараз тренує “Карпати”?

– Аякже, Мирон Маркевич. До речі, я знайомий з ним і високо оцінюю його кваліту, тобто фаховість. Щодо “Карпат”, то я знав про всі події, які відбулися після мого від’їзду зі Львова. Сподіваюся, що цього року команда зіграє впевненіше та успішніше.

– Зараз перша команда перебуває в Туреччині. Чи плануєш виїхати туди?

– Все залежить від тренера, а поки що тренуватимуся з другою командою в тренера Степана Юрчишина, з яким також добре знайомий. Також радий, що застав у Львові свого товариша Миколу Іщенка, який готується до матчів у складі молодіжної збірної України.

з.і. “Цього футболіста вболівальники “Карпат” дуже добре пам’ятають, зокрема завдяки його влучному ударові по воротах запорізького “Металурга” 12 липня 2002 року” …. не знаю як хто, а я дійсно запам’ятаю цей гол на все життя. Переддень матчу ( 11липня) родився мій син, відповідно на стадіо пили ми кріпко за здоров’я малюка, і хтось сказав що ім’я треба дати майбутньому футболісту, того гравця, котрий першим заб’є гол у цьому матчі, всі дружно підтримали ідею. Але коли забив Душан….. після короткої паузи зареготали всі, єхидно дивлячись в сторону молодого батька:)), хоча Душан Вікторович – звучало б не погано:)))))

VictorM

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: