Александр СЛОБОДЯН: “Работаем на потенциал здоровья нации”

Свого часу, при комплектуванні резервної команди “Оболонь”, було взято за “основу” випуск ДЮСШ “Зміна-Оболонь” 1984 року народження. З тих дванадцяти футболістів половина залишилася у команді й прогресує. Серед них – Назарук, Жулавський, Гагуха.

Випускники школи “Зміна-Оболонь” обов`язково знаходять себе у команді майстрів. Нещодавно приблизно десять вихованців 1986 року народження відомого дитячого тренера Дмитра Миколайовича Фетисова, який є членом ради клубу “Оболонь”, брали участь в останніх спарингах, у тому числі, й проти київського “Динамо-2”, і досить добре себе зарекомендували. Про проблеми, які стоять на шляху підготовки молодого “резерву” для основної команди, кореспондент “УФ” попросив розповісти президента клубу на громадських засадах, народного депутата Олександра СЛОБОДЯНА.

– Я вважаю, що наша школа плідно працює задля команди й клубу. Багато її вихованців є і в головній команді – це капітан команди В’ячеслав Нивинський, Сергій Конюшенко, Роман Олійник, Віталій Міщенко і Олександр Гребеножко.

Завдяки тому, що в кожній лізі ми маємо свої команди майстрів, у вихованців є шанс проявити себе у великому футболі, а у нас – не втратити талановитих юнаків.

ОБМЕЖЕННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ ГОСТРО ПОЗНАЧАЄТЬСЯ НА ВІТЧИЗНЯНОМУ СПОРТІ

– В українському футболі ніхто не робить грошей на цьому виді спорту, не робить бізнесу, так, як це можливо в якихось галузях економіки. Тому дивним виглядають заяви деяких народних депутатів про те, що ФК “Динамо” (Київ), мовляв, не сплачує податки чи збанкрутував. Це роблять люди, які засідають у парламенті, займають посади і можуть робити такі безвідповідальні заяви. В українському футболі ніхто не робить бізнесу, вкладають кошти в потенціал нації і роблять її здоровішою, життя українських громадян цікавішим, бо футбол це є видовище, а ще з часів Римської імперії загальновідомо, що народу потрібно як хліб, так і видовище. На жаль, наша економіка поки що мало вкладає в нього. Ті люди, які вкладають у цей вид спорту кошти, не мають, крім морального задоволення, ніяких пільг, навіть податкових. З цього року додумалися зняти ліміт в 2,5 відсотка доходів, що не оподатковувалися виробничим структурам, які вкладали кошти у розвиток вітчизняного спорту. Це не обґрунтовано і ускладнює утримання футбольних команд чи просто вкладання в спорт. І я б не говорив про те, що у нас занадто багато робиться для розвитку футболу меценатами, бізнесом та державою. Приклад обмеження можливостей обов`язково позначиться, у першу чергу, на дитячому футболі. Хоча окремі бізнесмени і футбольні клуби роблять багато для розвитку дитячо-юнацького футболу. Наприклад, клуб “Динамо” (Київ) менше отримує, ніж вкладає, бо ті завдання, які стоять перед флагманом українського футболу на європейській арені, не дають змоги мати стільки своїх вихованців, як хотілося б. Функціонери футбольного клубу намагаються прилаштувати своїх вихованців до якихось інших команд. У нашій команді також є вихованці динамівської школи – Кутас, Сухина, Романенко, Продан. Я був би дуже гордий, якби ми підготували футболіста для київського “Динамо”, але нагадаю, що футболом ми не так давно займаємося.

РОБИМО БАГАТО ДЛЯ УКРАЇНИ

– “Оболонь” не є багатим клубом, але також розбудовує матеріальну базу, виховує футболістів та й просто здорових людей, підтримуючи футбольну школу. Проголосивши курс на комплектування команди українськими гравцями, ми надаємо шанс хлопцям і з інших команд, і з інших спортивних шкіл знаходити місце у великому футболі. Якби було більше таких клубів, як “Динамо” й “Оболонь”, то краще було б для спорту в цілому, адже спорт працює на здоров`я людей. У міру своїх можливостей “Оболонь” працює над розвитком дитячо-юнацького футболу. Чотирнадцять дитячих команд укомплектовані, мають можливість якісно виступати як вдома, так і на виїзді. Це – хороша справа, адже ці діти не бігають на задвірках.

Источник: “Украинский футбол”

Новости партнеров

Комментарии: