Ярослав ХОМА: “Пока будет нынешнее руководство “Карпат”, играть за эту команду не буду”

Після “вильоту” з вищої ліги львівським “Карпатам” не вдалося втримати у своєму стані кількох провідних гравців. Мабуть, саме їхня відсутність у складі “зелено-білих” зумовила невдалий старт команди в першій лізі. Ярослав Хома – один із тих, хто вибув із львівської дружини. Досвідчений львівський футболіст цей сезон розпочав у запорізькому “Металургу”.

– Яке враження на вас справив запорізький “Металург”?

– Непогано команда, в якій цього сезону зібрався хороший колектив. А з новим головним тренером Валерієм Яремченком він здатен показувати якісно новий футбол.

– Перебуваючи на оглядинах у цьому клубі, не вагалися з остаточним рішенням?

– Як ви знаєте, мене віддали в запорізький “Металург” в оренду на півроку. Фінансові умови задовольняють. Так що не вагався.

– Подейкують, що почесний президент ФК “Карпати” Петро Димінський вимагає за футболістів свого клубу чималі гроші, через що й виникають серйозні труднощі при переході в інший клуб?

– Якщо у футболіста контракт з “Карпатами” закінчується через півроку або рік, то інші клуби воліють перечекати цей час, щоб потім мати можливість взяти гравця безкоштовно. Отримував багато пропозицій з інших команд. Але всі говорили, що потрібно зачекати завершення терміну дії договору з “Карпатами”. У таких випадках ніхто не хоче платити великих грошей. Тим паче, що команда вилетіла в першу лігу.

– Як гадаєте, в чому криється причина невдач львівського клубу?

– Важко сказати. Думаю, що на виступ команди вплинуло багато факторів. Близько 50% провини – на плечах футболістів, багато в чому завинило керівництво клубу.

– Якщо футболісти безпосередньо причетні до результату ігор, то яким чином керівництво причетне до невдач команди?

– Є багато “підводних течій”, які впливають не лише на “Карпати”, а й на український футбол загалом. Можна називати чимало моментів, які засвідчать, що не лише футболісти винуваті в тому, що сталося з “Карпатами”. Але не хочу, щоб ви подумали, буцім таким чином намагаюся вигородити колишніх одноклубників.

– Подейкують, що однією з причин невдач “Карпат” є поганий мікроклімат у команді?

– Якщо команда “вилетіла” з вищої ліги, отже, мікроклімат у клубі був не надто добрим.

– Серія поразок львівських “Карпат” розпочалася після приходу Мирона Маркевича. Чи не пов’язуєте невдачі команди саме із заміною головного тренера?

– Ні, не думаю, що невдачі “Карпат” пов’язані з приходом Мирона Маркевича. Клуб потрапив у “яму”, з якої потрібно вибиратися. І Мирон Маркевич тут ні до чого. Ще раз повторюю, головна причина – у футболістах. А шукати крайнього в цій ситуації запізно.

– Які у вас стосунки з Петром Димінським?

– Ми з ним нормально розійшлися. Петро Димінський виставив групу футболістів, зокрема мене, на трансфер, після чого я розпочав пошук нового клубу.

– Ярославе, чи може так статися, що ви повернетеся в “Карпати”?

– Усе може статися, адже в оренду мене відали на півроку. А що зі мною буде далі, не знаю. Проте, думаю, поки буде теперішнє керівництво “Карпат”, не гратиму за цю команду. Мені ж сказали, що я не потрібен “зелено-білим”, щоб шукав новий клуб. А це, як на мене, означає, що й через півроку не буду їм потрібен.

– Ви підтримуєте стосунки з футболістами “Карпат”?

– Так, ми регулярно з ними контактуємо.

– Тоді, мабуть, поінформовані про стан справ у львівському клубі?

– Не можу сказати, що достеменно знаю ситуацію, але дещо мені розповідали. Команда невдало стартувала в новому сезоні. Мабуть, ще не пройшла “смуги невдач”, яка тягнеться з минулого сезону. Судячи зі складу “Карпат”, цього сезону вони мають повернутися у вищу лігу. Переконаний, що “зелено-білі” здатні вирішити це завдання.

– Яку мету поставлено перед запорізьким “Металургом” у новому сезоні?

– Наразі не можна говорити про завдання на цей сезон. Боротимемося в кожній грі проти будь-якого суперника. Головне – набрати якнайбільше очок. Ми націлені лише на перемогу.

Розмовляв Гліб Ваколюк

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: