Виталий КВАРЦЯНЫЙ: “Ставим задачу как можно дальше пройти в Кубке – до полуфинала точно”

19 липня найвідомішому волинському тренерові Віталію Володимировичу Кварцяному виповнюється 52 роки. Саме з його ім’ям пов’язані найгучніші успіхи “Волині” – здобуття золотих медалей чемпіонів України 1989 й чемпіонів першої ліги 2002 років.

Саме Віталій Володимирович сформував “Волинь” як грізний бойовий колектив, котрий неординарно виблискує у вищій лізі. Тому наш сайт аж ніяк не міг оминути цю дату і окрім передачі поздоровлень ми попрохали іменинника дати кілька відповідей на питання, що найбільше цікавлять волинських уболівальників…

– Віталію Володимировичу, вітаємо Вас з Днем народження. Бажаємо щастя, здоров’я, подальших успіхів на тренерській ниві. Як Ви оціните такий подарунок, як перемога у Запоріжжі?

– Дякую за поздоровлення. Та відверто кажучи, я у Запоріжжі не думав про поздоровлення, а думав про гру. Але, оскільки ми виграли, то можна вважати, що команда постаралася, можливо й до цієї теми “підключитись”. У будь-якому випадку хлопці отримали більше позитивних емоцій від гри, ніж щось інше…

– Які ж плани у “Волині” на нинішній сезон в чемпіонаті і Кубку України?

– В матчах чемпіонату України ми будемо старатися завжди грати серйозно та ставимо задачу якомога далі пройти в Кубку і не зупинятися на жодному його етапі. Будемо намагатися дійти до фіналу, на крайній випадок – до півфіналу точно.

– Що скажете про рівень гри, продемонстрований командою у двох перших матчах п’ятнадцятого чемпіонату?

– Загальний рівень гри команди достатньо серйозний. Ми показали доволі непоганий футбол у матчі з “Шахтарем” за виключенням тих двох моментів коли помилився Омоко. Коли нам забивали гол він буквально був відсутній на своїй позиції, відкривши цим самим коридор, через який нам й забили. Він стояв біля бровки й тримався за ногу… Футболісти кидаються на поле, падають, ахають-охають коли у них нічого не болить щоб якимось нефутбольним методом призупинити атаку, що не завжди фіксується і, в принципі, правильно трактується суддями. Тому що я вважаю, що такий свисток буде на користь команди яка “провинилася”. “Шахтарю” ж ми фізично не поступалися ні в чому, ми не тягнули час й мали більше моментів для взяття воріт. На мою думку, ми були ближчими до перемоги, аніж до поразки. Єдине в чому ми були не на висоті – це у техніці атаки. А донецькі бразильці технічно обігралися й забили нам гол.

З запорізьким “Металургом” була гарна гра, гра для глядачів, і я думаю що глядачі залишилися задоволеними. Якщо ж брати в загальному весь матч, то відсотків на 60 у ньому домінувала “Волинь”, що й вилилося у нашу гольову перевагу.

– Які ще зміни можуть відбутися у складі? Хто може залишити команду, хто поповнить?

– Нам доведеться звикати грати без Круніча. У Запоріжжі його вже не було і ми грали. Трішовіч поки залишається в команді і, думаю, він у нас залишиться.

– Коли можна буде побачити на полі Ковалюка і Ряхна?

– Ковалюк майже відновився і через два тижні приступить до тренувань. Щодо Тааві, то у нього дуже складна травма. Буде операція і після неї він лише через два місяці зможе тренуватися. Тому його появи ми чекаємо не раніше грудня.

– А хто з молодих футболістів, заявлених за “Волинь”, найближчим часом може завоювати стабільне місце в “основі”?

– Найкращі перспективи невдовзі пробитися до основного складу мають захисник Сергій Шпак та молоді півоборонці Іван Семиряк і Роман Жерш, хоча він уже й не дуже молодий.

– Василь Сачко голом у Запоріжжі досяг позначки у 50 голів, забитих за “Волинь”. Як Ви думаєте, дотягне Василь до 100?

– Сачко нині лише починає розігруватися. Усе буде залежати від того як з ним будуть грати партнери. Бог дав Василю здоров’я і він повинен грати досить довго. Тому, на мою думку, йому цілком до снаги забити у “Волині” й 100 м’ячів.

– Дякуємо за спілкування й бажаємо Вам успіхів у найближчому матчі з “Арсеналом”, нехай свято Віталія Кварцяного й “Волині” продовжується…

Источник: ФК Волынь

Новости партнеров

Комментарии: