Богдан ШУСТ: «И «Шахтер», и «Карпаты» для меня теперь – соперники…»

16 липня у футбольній Лізі Європи дебютував донецький “Металург”. Напередодні євросезону клуб Ніколая Костова підсилився шістьма новачками, серед них – 23-річний голкіпер Богдан Шуст, якого на два роки віддали в оренду з донецького “Шахтаря”. Дивно, але прізвище воротаря не було включено до заявки “Металурга” на 2-й кваліфікаційний раунд Ліги Європи.

– Богдане, в офіційній заявці на цей матч, яка розміщена на офіційному сайті клубу, ми не побачили твого прізвища. Що б це мало означати?..

– Напередодні я отримав незначне пошкодження гомілки, тож керівництво команди вирішило не заявляти мене на цей кваліфікаційний раунд. Сподіваюся, до наступного кола Ліги Європи (а білорусів, переконаний, ми здолаємо) встигну залікувати травму і потраплю в нову заявку.

– Чим різниться стиль роботи Мірчі Луческу і Ніколая Костова?

– З мого боку робити такі порівняння було б неетично. Єдине, що можу сказати: у “Металурзі” створено всі умови для належної підготовки футболістів.

– У “Металурзі” тобі дістався номер 35, який переважно носять гравці запасу…

– Номер на футболці для появи на полі не має жодного значення. Вибрав його сам, бо мені подобається ця цифра.

– Які футбольні уроки ти виніс після перебування у “Шахтарі”?

– Мій понад трирічний виступ за цю команду — велика школа. Особливо збагатився від спілкування з Анатолієм Тимощуком, який розповів мені про футбольне життя від “А” до “Я”. Рецепт успіху один – працювати у поті чола, ніколи не здаватися, в якій складній ситуації ти б не був.

– У “Металурзі” з тобою гратиме колишній партнер по львівських “Карпатах” Сергій Даниловський. Земляцтво допомагає на полі?

– Із Сергієм ми товаришували і в “Карпатах”, і коли я виступав у “Шахтарі”. Однак на полі допомагають не стільки друзі, як дружні колективи. Не має значення, легіонер ти чи українець – на досягнення позитивного результату повинна працювати згуртована команда, де один за всіх, а всі за одного.

– У тебе не було бажання повернутися до “Карпат”, які у міжсезоння втратили основного голкіпера?

– До мене надходили пропозиції ще й з інших клубів. Але за спільною домовленістю із “Шахтарем” зупинив свій вибір на “Металурзі”. Вирішальну роль зіграло те, що ця команда впродовж останнього часу сягнула дуже високого рівня і не збирається опускатися “нижче планки”.

– Коли у внутрішньому чемпіонаті відбудеться донецьке дербі “Шахтар” — “Металург”, твої почуття не будуть роздвоюватися?..

– У цьому разі йтиметься про професіоналізм футболіста. Емоції повинні залишитися за межами поля, ти маєш виконувати свою роботу на 100 відсотків, незалежно від того, проти кого граєш: “Шахтаря” чи “Карпат”. Для мене, нині гравця “Металурга”, і та, й інша команда буде суперником.

– Тобі, мабуть, дуже захочеться не пропустити у цьому дербі гола у свої ворота, щоб довести Ахметову, Луческу, що вони даремно тобі не довіряли раніше?

– Один матч нічого не вирішує. Для того, щоб повернутися в основний склад “Шахтаря”, потрібно показувати стабільну гру не лише в цьому дербі, а впродовж усього чемпіонату.

 

Источник: “Высокий Замок”

Новости партнеров

Комментарии: