Виталий ДНИСТРЯН: «Канадскую Премьер-лигу могу сравнить с украинской Первой лигой»

Виталий ДНИСТРЯН: "Канадскую Премьер-лигу могу сравнить с украинской Первой лигой"Віталій Дністрян чимало пограв у клубах другої та першої ліг, де завжди демонстрував високий рівень футболу. Однак після не зовсім вдалого вояжу у рівненський “Верес” стало відомо, що потужний гравець лінії атаки поїхав підкорювати канадський чемпіонат у команду “Ukraine United”.

 

У ексклюзивному інтерв’ю сайту ПРО ФУТБОЛ Віталій Дністрян розповів про адаптацію та життя за океаном, про екзотичність канадського чемпіонату та про свою нову команду. 

 


– Віталію, як взагалі виник варіант з продовженням кар’єри у Канаді? Що підштовхнуло спробувати свої сили у такому екзотичному чемпіонаті?

 

– Варіант із продовженням кар’єри у Канаді виник у мене ще за часів виступів у рівненському “Вересі”. Мій давній друг Денис Янчук, який вже давно проживає у Канаді, запропонував спробувати свої сили у канадській Прем’єр-лізі (Canadian Soccer League) у складі команди “Ukraine United”, у якій він був президентом. Я одразу дав попередню згоду на переїзд за океан. Уже взимку у “Вересі” мені надали статус вільного агента і я, попрощавшись з керівництвом і вболівальниками, вирушив підкорювати нові висоті. Зі своїм новим клубом підписав однорічний контракт.

 

Виталий ДНИСТРЯН: "Канадскую Премьер-лигу могу сравнить с украинской Первой лигой"– Що собою представляє команда “Ukraine United”?

 

– “Ukraine United” – це амбітний клуб з історією, який досить довго виступав у нижчих лігах Канади, але вже у 2016 році колектив здобув підвищення у класі. Підписавши контракт з “Ukraine United”, я запропонував Денису Янчуку чимало українських футболістів, котрі згодом підсилили основу команди. Це Любомир Гальчук, Данило Лазар, Олег Шутов, Костянтин Деревльов. Ми всі грали у “Вересі” і разом вирішили продовжити кар’єру у Канаді. В складі “Ukraine United” грають українці, у команді завжди панує дружня атмосфера. Більшість вільного часу проводжу із Гальчуком і Лазаром, так як проживаємо в одному будинку в Торонто.

 

Виталий ДНИСТРЯН: "Канадскую Премьер-лигу могу сравнить с украинской Первой лигой"– Як проходив процес адаптації загалом у Канаді і у новій команді?

 

– Адаптуватися в новому клубі було не так важко, так як в команді виступають українці, з деякими я свого часу грав пліч-о-пліч. Але спершу було важко адаптуватися до нової країни. Дався взнаки часовий пояс, протягом двох тижнів ніяк не міг звикнути до цього.

 

– Які у тебе склалися враження про Канаду?

 

– Варто відзначити, що в Торонто – дуже виховані і привітні люди. В країні панують суворі правила для всіх, потрібно дотримуватися порядку. Наприклад, якщо метро чи автобус має приїхати на зупинку через три хвилини, він прибуде рівно через три хвилини! Швидка допомога, поліція чи пожежники прибувають на виклики протягом 3-5 хвилин. Канада – це країна, в якій панує злагода, тиша і мир. Звичайно, тут більш популярні інші види спорту (хокей, баскетбол, бейсбол), футбол (його тут називають soccer) не дуже розвинутий. Найсильніші команди Канади виступають в MLS. Наприклад, на матчі команди “Торонто” вболівальники приходяться подивитися не так через цікавість до футболу, а суто на гру Себастьяна Джовінко (усміхається).

 

Виталий ДНИСТРЯН: "Канадскую Премьер-лигу могу сравнить с украинской Первой лигой"– Що собою представляє CSL – Канадська футбольна ліга?

 

– Канадську Прем’єр-лігу можу зрівняти з українською Першою лігою. Найпотужнішою командою вважаю “Італію Шутерс”, в якій виступають гравці з досвідом гри в MLS. Також варто відзначити команду “Сербіан Уайт Іглз”. Загалом канадський чемпіонат надзвичайно цікавий!

 

– На якій позиції тебе використовував головний тренер команди?

 

– Головний тренер мене використовував на позиції правого півзахисника та інколи у ролі форварда, коли команда грала у три нападники.

 

– Стало відомо, що ти покинув команду “Ukraine United”. Де плануєш продовжувати кар’єру?

 

– Так, це правда. 31 грудня у мене закінчився контракт із клубом “Ukraine United”, а за два місяці до цього я підписав попередню угоду з новим футбольним клубом FC “Vorkuta”. Цей колектив тільки завоював путівку з першого дивізіону до Прем’єр-ліги. Разом зі мною контракти з FC “Vorkuta” підписали Гальчук, Лазар, Керчу, Шутов, Івлєв, Гостєв, які до цього грали у складі команди “Ukraine United”. FC “Vorkuta” – це молодий і амбітний клуб з прекрасною інфраструктурою та дитячою школою. Чому амбітний? Тому що клуб має намір у майбутньому підвищитися в класі до рівня MLS.

 

Мені надійшла пропозиція від Самада Кадирова, котрий приїжджав на всі матчі “Ukraine United”, переглядав гравців, а згодом запропонував нам вигідні контракти та непогані умови для життя у майбутньому. Сміливо можу сказати, що це російська команда, але грати тут будуть 99% українських футболістів. Нас часто запитують, мовляв, чому українські гравці покинули “Ukraine United” і перейшли до іншого клубу. Але ми сміливо можемо відповісти, що знаходимося в Канаді, де немає політики та інших речей, зв’язаних з політикою. 

 

До нас нещодавно приєдналися захисник Микола Жовтюк та форвард Олександр Лакуста, а колектив очолив Олег Анатолійович Лутков.

 

– Задумувався про те, щоб повернутися в український чемпіонат?

 

– Мені боляче дивитися на український футбол, рівень якого з кожним роком стає все нижчим і нижчим. Можливо, колись повернуся в український чемпіонат, час покаже. Але на даний момент я гравець FC “Vorkuta”. 

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: