ТОП-10 літніх трансферів АПЛ за версією «ПРОФУТБОЛ”

Минув тиждень відтоді, як закрилося літнє трансферне вікно у найсильнішому футбольному чемпіонаті, АПЛ. Формально, англійські клуби ще можуть продавати гравців до інших чемпіонатів до 31 серпня включно, проте нових гучних придбань уже не буде аж до зими. Загалом, цього літа клуби Прем’єр-ліги сумарно витратили менше, ніж минулого року, близько 800 млн фунтів, а в середньому одна команда із найвищого англійського дивізіону використала по 65 млн фунтів на нових гравців. Деякі клуби, як от обидва “Манчестери” чи “Тоттенхем”, провели дуже потужну трансферну кампанію, хтось, а саме “Челсі”, зі всієї сили намагався вижити в умовах трансферного бану, а хтось і взагалі відмовився від зайвих витрат на іменитих гравців, роблячи ставки на вдосконалення наявного складу, як це зробив “Ліверпуль”. Отже, формальності із контрактами залагоджено, новоприбулі легіонери вже адаптовуються на Британських островах, а деякі гравці навіть зуміли вже випробувати свої сили у нових клубах у першому турі сезону 2019/2020. Що ж, уже навіть можна зробити деякі попередні висновки, тому “ПРОФУТБОЛ” склав свій рейтинг найвдаліших трансферів АПЛ серед найперспективніших футболістів, які здатні якісно покращити склад своїх нових команд. То як же виглядає наш ТОП-10 літніх трансферів у англійській Прем’єр-лізі?

 

10. Жоелінтон

 

ТОП-10 літніх трансферів АПЛ за версією "ПРОФУТБОЛ”

“Ньюкасл” встановив свій новий трансферний рекорд, підписавши форварда із “Хоффенхайма” за 40 млн фунтів. Після того, як команду покинули нападники Хоселу та Перес, Стів Брюс неабияк розраховує на голи від 22-річного Жоелінтона. І не дарма. У минулому сезоні він забив 11 м’ячів у 35 матчах і може стати ключовим гравцем уже в атаці “Ньюкасла”.

 

9. Себастьєн Аллер

 

ТОП-10 літніх трансферів АПЛ за версією "ПРОФУТБОЛ”

“Вест Гем Юнайтед” купив французького форварда “Айнтрахта” за 45 млн фунтів як заміну Марко Арнаутовичу, який поїхав до Китаю. Аллер провів чудовий попередній сезон у Бундеслізі, забивши 15 голів та зробивши 9 асистів у 29 матчах. Француз чудово працює під пресингом і робить впевнені та точні завершальні удари. Схоже, у “молотобійців” він буде єдиним номінальним форвардом.

 

8. Деніел Джеймс

 

ТОП-10 літніх трансферів АПЛ за версією "ПРОФУТБОЛ”

У “Манчестер Юнайтед” зауважили швидкий прогрес цього молодого нападника і не пошкодували за нього 17 млн фунтів для “Суонсі”, попри те, що його реальна ціна на Transfermarkt становить 12 млн. Головною перевагою Джеймса є універсальність. Він може зайняти одразу три позиції атаці: на флангах і по центру. А хороша швидкість та дриблінг дають йому змогу включатися в ефективні контратаки. Це і продемонстрував валлійський футболіст, який вже встиг відзначитися голом на 81 хвилині у дебютному матчі проти “Челсі”.

 

7. Мойзе Кін

 

ТОП-10 літніх трансферів АПЛ за версією "ПРОФУТБОЛ”

“Евертону” пощастило скористатися із супервигідного “розпродажу” на “чорній п’ятниці” трансферного вікна. Адже “Ювентус” віддав “ірискам” італійського нападника Кіна всього за 27,5 млн фунтів, причому його реальна ціна на Transfermarkt становить 40 млн! Попри те, що 19-річний Мойзе успішно дебютував за збірну Італії, а також відзначився 6 голами та однією гольовою передачею у 13 матчах Серії А у минулому сезоні, Мауріціо Саррі не побачив перспектив у цьому хлопцеві. А от “Евертону” він ще й як згодиться після того, як Лукаку залишив клуб. Вдалої заміни йому так і досі не підшукали. Проте зараз є надія, що новачок Кін непогано впишеться у схему гри, адже стиль Мойзе дуже нагадує Лукаку.

 

6. Жуан Канселу

 

ТОП-10 літніх трансферів АПЛ за версією "ПРОФУТБОЛ”

“Хтось не цінує, а для когось знахідка”. Або ще один трансферний промах “Ювентуса”, який погодився на обмін із “Манчестер Сіті” крайніми захисниками. “Містяни” купили Канселу за 60 млн фунтів, відправивши до Італії Даніло, який не вписався у схему Гвардіоли на правому фланзі. Канселу – зовсім не випадковий елемент у схемі Пепа. Португальський фулбек є дуже універсальним гравцем: будучи зазвичай лівим захисником, він за необхідності може зіграти і на позиції правого вінгера. На даний момент “Ман Сіті” потрібен баланс між флангами. І якщо на лівому Зінченка, Менді та тепер вже й Анхеліньйо цілком вистачає, то справа потрібен крайній захисник, який міг би замінити/скласти конкуренцію Вокеру. Канселу креативний, прекрасно контролює м’яч та підключається практично до всіх атак, хоча й деколи може допуститися помилок при обороні. Загалом, він мав би стати непоганою опцією на правому фланзі “містян”.

 

5. Гаррі Магвайр

 

ТОП-10 літніх трансферів АПЛ за версією "ПРОФУТБОЛ”

Зараз він вважається одним із найкращих центральних захисників, а через свою універсальність, ініціативність у відборах та чудову роботу на верхньому поверсі його порівнюють із Вірджилом ван Дейком. Проте в дечому Магвайр уже перевершив ван Дейка. Це – ціна трансферу. “Манкуніанцям” довелося заплатити за нього “Лестеру” аж 80 млн фунтів, і це поки що найдорожчий трансфер серед захисників у історії. Керівництво “Манчестер Юнайтед” не пошкодувало грошей, бо відтоді, як пішли Фердінанд та Відіч, у клубі почалися серйозні проблеми із лінією оборони. Їм явно був потрібен новий лідер оборони та надійний партнер для Ліндельофа. Адже ні Смоллінг, ні Джонс, ні Рохо не відповідають тому рівню центрбека, якого хоче бачити в команді Сульшер. Чого ж не вистачило Магвайру, щоб зайняти місце у топ-3 нашого рейтингу? У Гаррі є, звісно, і невеликі мінуси (не надто сильний у високому блоці, деколи надто повільний), проте основною причиною є велика різниця між його ціною на Transfermarkt і фактичною, яку заплатив “МЮ”.

 

4. Аарон Ван-Біссака

 

ТОП-10 літніх трансферів АПЛ за версією "ПРОФУТБОЛ”

Ще одне потенційно вдале придбання “Манчестер Юнайтед”. 21-річний футболіст дебютував у основі “Крістал Пелес” лише у лютому 2018, проте вже зараз із показником у 92,5% успішних відборів посідає перше місце серед захисників АПЛ. Ван-Біссака отримав своє прізвисько “Павук” за те, що встигає проробляти багато роботи не лише на лінії захисту, але й нерідко є дуже активним при підключенні до атаки, так наче у нього не дві ноги, а вісім. Таку різноплановість можна пояснити тим, що в академії “Крістал Пелес” він грав на позиції вінгера. Попри те, що ще зарано робити висновки по одному блискучому сезоні Ван-Біссаки (якого вже вважають одним із найкращих правих захисників АПЛ), Сульшер розраховує цим трансфером убити одразу двох зайців: остаточно зацементувати лінію захисту “МЮ” та отримати потенційно хорошого асистента в команду.

 

3. Джованні Ло Чельсо

 

ТОП-10 літніх трансферів АПЛ за версією "ПРОФУТБОЛ”

Нарешті і “Тоттенхем” виходить на трансферну арену вперше із січня 2018. “Шпори” вирішили підписати когось, хто б гармонійно зв’язував лінію оборони та атаки і якісно працював би по всій довжині поля, від свого до чужого штрафного майданчика. Універсальний Ло Чельсо, який може займати три різні позиції у центрі півзахисту, як ніхто інший підходить на цю роль. Аргентинець провів фантастичний минулий сезон за “Реал Бетіс”, закріпивши за собою реноме віртуозного дриблера. Він забив 16 голів і віддав 6 гольових передач у 46 матчах за “Бетіс”. Окрім того, у Ло Чельсо хороше бачення поля, він робить продумані передачі, витримує високий пресинг та чудово грає в повітрі. “Шпори” віддали за нього 55 млн фунтів, і тепер аргентинець імовірно замінить Еріксена та складатиме конкуренцію Аллі та іншому новачку Ндомбеле.

 

2. Тангі Ндомбеле

 

ТОП-10 літніх трансферів АПЛ за версією "ПРОФУТБОЛ”

“Шпори” також вирішили зміцнити середню лінію півзахисником, який дуже вписується у сучасні тенденції в футболі. У цьому рейтингу неодноразово згадувалося слово “універсальний” в контексті балансу між позиціями. Так от, Ндомбеле як ніхто підпадає під цю характеристику. Він технічний, добре працює в опорній зоні, за необхідності може розташуватися глибше, але є рушійною силою в розвитку атак водночас. У Тангі хороші скіли дриблера, але також він віддає і точні проникаючі передачі. За цими характеристиками він вже якісно перевершує Сіссоко та Даєра. Крім того, Ндомбеле вже встиг розпочати свій відлік голів за “Тоттенхем”, відзначившись на 73-ій хв у матчі першого туру АПЛ проти “Астон Вілли”. Здається, лондонська команда недаремно заплатила “Ліону” 55 млн фунтів за цього футболіста.

 

1. Родрі

 

ТОП-10 літніх трансферів АПЛ за версією "ПРОФУТБОЛ”

І якщо у схемі Гвардіоли кожен елемент є важливим, то 23-річний Родрі, якого “Манчестер Сіті” придбав у “Атлетико” за 63 млн фунтів, є фінальним штрихом, основою, з якої починатиметься реалізація всіх тактичних задумів Пепа. “Новий Бускетс” чи просто підміна Фернандіньйо – не так важливо. Але це саме той опорник, якого “Сіті” так потребує. Родрі – міцний гравець у центрі поля. Він стійкий до пресингу, демонструє задатки до оборонного домінування та впевнений у володінні м‘ячем. Іспанець є квінтесенцією тактики Гвардіоли, він задаватиме темп грі і саме з його позиції зароджуватимуться підвалини для контратак. Також, Родрі має всі шанси стати хорошим диспетчером, адже у нього чудове бачення поля.

 

Таким є наш топ-10 найкращих літніх трансферів АПЛ. До рейтингу не увійшли, але впритул наблизилися Кіран Тірні, Юрі Тілеманс, Пабло Форнальс, Ніколя Пепе, Матео Ковачіч, Давід Луїс та інші. Для порівняння пропоную ще ознайомитися із топ-10 трансферів АПЛ за рейтингом на Transfermarkt:

 

Гаррі Магуайр (“Манчестер Юнайтед”)

Родрі (“Манчестер Сіті”)

Ніколя Пепе (“Арсенал”)

Тангі Ндомбеле (“Тоттенхем”)

Жуан Канселу (“Манчестер Сіті”)

Аарон Ван-Біссака (“Манчестер Юнайтед”)

Джованні Ло Чельсо(“Тоттенхем”)

Матео Ковачіч (“Челсі”)

Юрі Тілеманс (“Лестер”)

Жоелінтон (“Ньюкасл”)

 

А як би виглядав ваш топ-10?

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: