Украина – Нигерия. Анонс матча. Товарищеский матч

Украина - Нигерия. Анонс матча. Товарищеский матчПісля четвертої поспіль перемоги футболісти збірної України приїхали у піднесеному настрої із Литви. А тепер на черзі — товариська гра, де можна невимушено втілити в життя тренерські експерименти та нові схеми без тиску результату. Отож, 10 вересня о 21:30 підопічні Андрія Шевченка зустрінуться із доволі екзотичним суперником — збірною Нігерії на чолі із німецьким наставником Гернотом Рором. Чому ж такий незвичний вибір суперника? Все дуже просто: на цю дату було дуже важко підібрати збірну із європейської країни, адже практично всі зараз зайняті відбором до Євро-2020. У даному спарингу результат не є важливим, так само як і подальша проекція досвіду з цієї гри на матчі із європейськими збірними. Тому це просто чудовий шанс для обох команд випробувати гравців резерву і надати їм ігрову практику. Також, спеціально на цей матч наші гравці вперше одягнуть нову резервну форму біло-золотого кольору.

 

Україна – Нігерія

Стадіон: “Дніпро-Арена” (Дніпро)

Час: 21:30 за Києвом

Головний арбітр: Паоло Валері (Італія)

Пряма трансляція гри: телеканали “Україна” та “Футбол 1″

 

Ще один фартовий стадіон

 

Нарешті для дніпровських уболівальників настало футбольне свято: аж 10 років їм довелося чекати на головну команду країни у своєму місті. Що цікаво, за 27 років свого існування збірна України грала у Дніпрі лише 3 рази: 1 раз на “Метеор-Арені” і 2 вже на “Дніпро-Арені”. Останній матч був ще восени 2009 року, де українці феноменально здолали збірну Англії із рахунком 1:0 в рамках кваліфікації до Чемпіонату світу-2010. І теперішній тренер нашої збірної чудово пам’ятає цей матч, адже брав у ньому безпосередню участь тоді ще у якості футболіста. Загалом, на цьому стадіоні маємо 2 перемоги і одну нічию, яка, втім, не перешкодила Україні вийти до фінальної стадії Чемпіонату світу-2006. Отже, “Дніпро-Арену” спокійно можна зараховувати до фартових стадіонів, навіть не зважаючи на таку незначну кількість проведених на ній матчів.

 

Наш суперник

 

Нігерійці, або як їх ще називають “суперорли” — триразові володарі Кубка африканських націй. В останньому турнірі вони посіли третє місце, обігравши Туніс у битві за бронзу. У поточному рейтингу ФІФА Нігерія посідає 33-є місце (до речі, Україна знаходиться на 25-му). Із цією збірною Україна раніше не зустрічалася. Проте “синьо-жовтим” доводилося аж 6 разів грати проти інших команд із африканського континенту. Причому жодного разу українці не програвали. А у 2014 навіть довелося виграти із рахунком 2:1 у збірної Нігера, яку на той час тренував теперішній тренер Нігерії Гернот Рор.

 

Зате на рівні молодіжних збірних така зустріч відбулася порівняно недавно — наша збірна U-20 зіграла внічию із нігерійцями і вийшла до плей-офу Чемпіонат світу U-20 в Польщі із першого місця. І це стало першим кроком до майбутнього тріумфу.

 

Підготовка до матчу

 

Спочатку про неприємне — кадрові проблеми. Українські вболівальники точно можуть не чекати на появу Дениса Бойка через проблеми зі спиною та Мар’яна Шведа через ушкодження привідного м’яза.

 

Але і в таборі суперника все далеко не так радісно. Точніше, нігерійцям пощастило, що результат матчу фактично ні на що не впливатиме, адже вони не зможуть розраховувати одразу на 6 гравців: Ахмед Муса та Генрі Он’єкуру пропустять матч через травми, а Уілфред Ндіді, Кеннет Омеруо, Тайрон Ебуехі та Оджені Оназі — через проблеми із візою. Також, наставник “суперорлів” не взяв із собою зіркового капітана збірної Джона Обі Мікела.

 

А тепер безпосередньо до складів. Очікується, що Андрій Шевченко надасть ігрову практику тим футболістам, які з тих чи інших причин не отримали її під час останніх ігор кваліфікації до Євро-2020. Наприклад, в атаці може нарешті вийти Жуніор Мораес. Також є великий шанс появи Циганкова чи знову ж таки Ярмоленка, якому так само необхідна ігрова практика. А от Безус і Коваленко мають шанси з’явитися у середній лінії головної команди країни. Ну і, звісно ж, логічною була би поява Євгена Коноплянки в основі у рідному місті. Він пропустив останній матч із Литвою через незадовільний стан здоров’я, проте його присутність на прес-конференції разом із головним тренером Андрієм Шевченком є майже стовідсотковою гарантією його входження до стартової одинадцятки на матчі проти Нігерії. Також Соболь та Караваєв можуть розташуватися на флангах захисту замість Болбата і Миколенка. У центрі оборони могли б зіграти Бурда та, наприклад, Пластун. Врешті, і на воротарській позиції можна було б надати такий важливий шанс для Андрія Луніна.

 

Орієнтовні склади

 

Україна: Лунін; Караваєв, Пластун, Бурда, Соболь; Шепелєв, Безус, Коваленко; Циганков, Коноплянка, Мораес.

 

Нігерія: Узохо; Айна, Еконг, Аджайє, Коллінс; Етобо, Івобі; Іхеаначо, Арібо, Бонавентуре, Калу.

 

Дещо із прес-конференцій

 

Андрій Шевченко, головний тренер національної збірної України: “Збірна Нігерії – дуже хороша команда, фізично сильна, призер Кубка Африки, а більшість її гравців зараз виступають в Англії. Буде цікаво проти них зіграти. Після матчу зі збірною Литви ротація однозначно буде. Я дам можливість зіграти футболістам, які мали менше ігрового часу, але я буду балансувати. У декого із хлопців є проблеми, хоча й тренувалися всі. Ми простежимо, щоби хлопці відновилися після штучного поля у Литві, і приймемо рішення стосовно кадрів безпосередньо у день гри… Після відбіркового матчу з Литвою всі наші футболісти в порядку. Мікротравм немає, всі тренуються. Але можу запевнити, що зміни в матчі з Нігерією, безумовно, будуть…”

 

Євген Коноплянка, півзахисник національної збірної України: “Радий всіх вас бачити і повернутися додому. Що стосується питання про фізичні кондиції, то його краще поставити тренерському штабу нашої команди. Тренери оцінюють ступінь готовності кожного футболіста. Можу сказати, що я себе добре почуваю, у мене, нарешті, вільна голова, готовий на все… Упевнений, що після переходу в “Шахтар” ставлення дніпровських вболівальників до мене не зміниться. Якщо мені завтра буде надано шанс вийти на поле, то це буде для мене другим дебютом. А в цілому, що стосується гри, то знаю, що завтра буде спекотно”.

 

Гернот Рор, головний тренер національної збірної Нігерії: “Спаринг з Україною стане для нас початком підготовки до відбіркового циклу наступного Кубка африканських націй. У нас нині дуже молода команда. З новим капітаном. Сподіваюся побачити хорошу гру у матчі з Україною, гру якої ми добре вивчили. У неї дуже хороші позиції у турнірній таблиці відбіркової групи Євро-2020. Скоріш за все, українська збірна вийде на чемпіонат Європи. В Україні дуже прогресивна й талановита молодь. Матч з цією командою – виклик для нас. Не так давно я був головним тренером збірної Нігера, і ми зустрічалися зі збірною України у Києві. Програли тоді з рахунком 1:2, але були дуже близькі до нічиєї. Звичайно, завтра на нас чекає важкий матч, але я налаштований позитивно. У будь-якому випадку, це тестова гра. Результат для нас відходить на другий план… Нас дуже тепло прийняли, ми ці дні тренувалися на базі “Дніпра”. Це прекрасне місце для занять футболом“.

 

Андрій Павелко, Президент Української асоціації футболу: “У нас попереду дуже відповідальна зустріч з Нігерією, вона дуже незвичайна. Збірна Нігерії – одна з найсильніших на африканському континенті і грає в дуже серйозний футбол. Для наших гравців і тренерського штабу це теж хороший тест, щоб перевірити себе в протистоянні з таким серйозним суперником… Сьогодні ми готуємося до Євро-2020, але через пару років в Катарі буде проходити Чемпіонат світу, і ми хочемо поставити мету – хочемо бачити нашу збірну у фінальній частині цих змагань. Хочемо, щоб наші гравці вже сьогодні відчували стиль гри світових команд, і щоб це не було сюрпризом для них… Хочу закликати всіх уболівальників з Дніпра прийти на стадіон і підтримати нашу збірну. Найголовніше, щоб атмосфера, яка була на матчі з Литвою у Вільнюсі, давала такий же ефект і в Дніпрі”.

 

Благодійний матч

 

Перед грою нашої збірної о 16:00 на стадіоні “Олімпійські резерви” відбудеться благодійний матч між збірна ветеранів футбольного клубу “Дніпро” і збірною журналістів України. Вони розіграють між собою Кубок Дніпра. Метою заходу є допомога дітям-переселенцям зі Сходу України та Криму. Матч за Кубок Дніпра-2019 проходитиме в рамках заходів Української асоціації футболу перед матчем Україна-Нігерія.

 

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: