«Арсенал» обратился к УФПЛ

Сегодня пресс-служба футбольного клуба “Арсенал” (Киев) распространила следующее заявление (приводим полностью на языке оригинала):

“Заява прес-служби ФК “Арсенал” (Київ) щодо деяких питань Прем’єр-ліги

Прес-служба ФК “Арсенал” (Київ) у відповідь на лист Прем’єр-ліги № 969 від 05.08.09 уповноважена заявити наступне.

ФК “Арсенал” (Київ) як засновник Прем’єр-ліги є зацікавленим у тому, щоб ця організація якомога швидше розібралася у власній документальній базі. Зокрема, у бухгалтерії. Ми стверджували і продовжуємо стверджувати: за весь минулий рік ФК “Арсенал” (Київ) не отримав ЖОДНОЇ КОПІЙКИ від продажу телетрансляцій. Жодної! Вимушені навести вам номери відповідних документів та додати їх копії, щоб всі переконалися: ФК “Арсенал” (Київ) отримав невеличку частку належних йому коштів (далеко не всі!) виключно за рекламні послуги. Повторюємо – лише частину коштів, що добре видно з наведених документів (договір № 112 від 10.07.07 р. стосується рекламних взаємин; договір № 113 від 10.07.07 стосується оплати за права на трансляцію)

ФК “Арсенал” (Київ) повідомляє громадськість, що 4 серпня 2009 року одному із співробітників нашого клубу спочатку в усній формі, а потім і письмово співробітником Прем’єр-ліги (його прізвище Галаган) було запропоновано зробити прямий підлог – зокрема, підписати ряд договорів, позначених датою 12 листопада 2008 року (наводимо копії). Природно, наш співробітник відмовився це зробити, оскільки добре розуміє, на відміну від чиновників Прем’єр-ліги, що це є злочином, який кваліфікується Кримінальним кодексом України як “шахрайство” та “підлог документів”. До речі, з цього приводу ФК “Арсенал” (Київ) вже звернувся до Федерації футболу України і зараз вирішується, хто саме має зайнятися цією проблемою – Федерація або вже правоохоронні органи.

Ми вимагаємо від Прем’єр-ліги відповіді на три конкретні запитання:

Куди поділися гроші ФК “Арсенал” (Київ)?

Наше пряме право – знати, де звіти про витрачені гроші футбольних клубів, які є засновниками Прем’єр-ліги?

Де взяти копії тих документів, які, за твердженням чиновників Прем’єр-ліги (дивіться витяг з листа), вже вилучені для перевірок, що начебто унеможливлює передачу ФК “Арсенал” (Київ) “будь-яких документів”?

Нагадуємо керівництву Прем’єр-ліги: ФК “Арсенал” (Київ) є саме засновником організації, а не прохачем. Відтого ми маємо знати, як витрачаються наші кошти, і мати з цього приводу усі відповідні документи.

Єдине чого врешті-решт добивається ФК “Арсенал” (Київ) – щоб вся документація Прем’єр-ліги була упорядкована, прозора та велася у відповідності до законів української держави”

Источник: Официальный сайт ФК “Арсенал” (Киев)

Новости партнеров

Комментарии: